Žiadosti o priame platby

Kategória: Články Dátum: Hit: 1011

Pár dní pred koncom termínu je zatiaľ podaných len 30 % žiadostí.

Ide o najväčšiu pôdohospodársku dotačnú schému na Slovensku – za minulý rok 2020 vyplatila Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) 582 809 281,92 eur na priame platby a neprojektové podpory.
Za 18.týždeň je na regionálnych pracoviskách podaných spolu len 5 950 žiadostí. Minulý rok bolo na PPA podaných celkovo 18 199 žiadostí, takže z celkového predpokladaného počtu je to len 32% podaných žiadostí týždeň pred koncom termínu.


„Aktualizácia počtu podaných žiadostí za jednotlivé regionálne pracoviská je vždy v pondelok do 10:00 hod. za predošlý týždeň. Pre porovnanie – v minulom roku bolo týždeň pred koncom riadneho podávania žiadostí podaných 7 825 jednotných žiadostí. Takže aj v tomto porovnaní je to tohto roku o 2 000 žiadostí menej, len 76 % minuloročného počtu,“ uviedol Ing. Štefan Rigó, riaditeľ odboru schvaľovania platieb a nezrovnalostí PPA.

PPA preto očakáva prijatie ešte viac ako 12 000 žiadostí počas posledných dní, pričom neustále žiadateľov upozorňujeme, aby si nedokladali podanie na poslednú chvíľu. Vyhnú sa tak zbytočnej chybovosti, pre ktoré bude ich žiadosť odmietnutá, či technickým problémom, pre ktoré môže podanie žiadosti zlyhať a nestihnú termín.

Žiadosti podané po 17. 5. 2021 už nebudú akceptované.

Zvlášť upozorňujeme, že pri osobnom podávaní na regionálnych centrách PPA sa treba kvôli protipandemickým opatreniam objednať telefonicky vopred a žiadatelia už nemusia dostať voľný termín.

Kontakty na regionálne pracoviská sú zverejnené na stránke PPA tu: https://www.apa.sk/…acoviska-ppa

V tejto súvislosti nakrútila Pôdohospodárska platobná agentúra krátke video, v ktorom riaditeľ sekcie priamych podpôr JUDr. Peter Hirjak informuje a radí žiadateľom ako postupovať. Video si môžete pozrieť na youtube kanáli PPA tu: https://youtu.be/ib9PzfHGqlE

Aktuálne informácie nájdete aj na facebooku PPA: https://www.facebook.com/…PayingAgency

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December