Celoštátna výstava zvierat v Nitre

Kategória: Články Dátum: Hit: 2428

Úspechy slovenských, ale aj zahraničných chovateľov priblíži XXII. Celoštátna výstava zvierat, III. Medzinárodná výstava zvierat Vyšehradskej štvorky, IV. Majstrovstvá Slovenska v králičom hope a Medzinárodná výstava mačiek a morčiat.

Dvojdňovú výstavu rozmanitých plemien králikov, sliepok, holubov či rôznych exotov, ktorá sa bude konať od 23. do 24. novembra (sobota – nedeľa) vo výstavnom areáli agrokomplexu NÁRODNÉ VÝSTAVISKO Nitra, organizuje Slovenský zväz chovateľov (SZCH).

Výstava bude otvorená už v piatok 22. 11. 2019 od 9:00 do 12:00 hod., ale len pre školskú mládež – žiakov ZŠ a študentov OŠ. Pre ostatnú verejnosť (spojenú s predajom zvierat) bude otvorené v sobotu od 9:00 do 17:00 hod., ako aj v nedeľu v čase od 9:00 do 15:00 hod.

Uzávierka písomných prihlášok pre vystavovateľov je už 31. 10. 2019. Prihlášky je možné posielať aj on-line pomocou vyplnenia webového formulára na stránkach SZCH do 31. 10.

Zvieratá na výstavu môžu prihlásiť iba členovia SZCH a zahraniční vystavovatelia, ktorých zväzy sú členmi EE (Európsky zväz pre hydinu, holuby, vtákov, králikov a malých hlodavcov). Prijaté budú len zvieratá s platným veterinárnym osvedčením; hydina musela byť vyšetrená na Salmonella pullorum, holuby vakcinované proti paramyxoviróze a králiky zaočkované proti moru králikov a myxomatóze. Vystavovatelia budú súťažiť o tituly Majster SR, Šampión SR a Čestná cena; ďalšie ceny budú venované chovateľskými klubmi a sponzormi. Predajné zvieratá budú umiestnené v súťažných expozíciách.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December