Bezhlučné ultrazvukové odpudzovače a plašiče

Kategória: Články Dátum: Hit: 1570

Spoločnosť VETIS má vo svojej ponuke rôzne ultrazvukové odpudzovače a plašiče – na kuny, líšky, zajace, vydry, myši, potkany, krysy, lasice, vtáky, túlavé psy, mačky, krty, hraboše a dokonca aj hady.

DERAMAX Odpudzovač – plašič divej zveri, túlavých psov a mačiek Deramax-Trap

Odpudzovač zver nezabíja, ani neraní, iba vymedzuje priestor v ktorom by sa nemala pohybovať. Generuje špecifické pulzy v oblasti ultrazvukových kmitočtov, ktoré sú pre danú divokú zver, túlavé psy a mačky nepríjemné, takže po krátkom čase opúšťajú chránený priestor a hľadajú si nové útočisko.
Pracuje vo frekvenčnej oblasti, ktorá je pre človeka za hranicou počuteľnosti, preto neruší a neobťažuje svoje okolie nepríjemným hlukom. Vysoké frekvencie, z rozsahu na ktorom zariadenie pracuje, už človek nie je schopný vnímať ani podprahovo.
Deramax-Trap je odpudzovač divej zveri, psov a mačiek, preto má vplyv napr. na domáce mačky, psov, alebo koňa. Nie je ale nutné riešiť nejaké zvláštne opatrenia ohľadom domácich zvierat. Úplne stačí, keď má domáce zviera možnosť voľne odísť z priestoru chráneného prístrojom. Odpudzovač divej zveri teda domácemu zvieraťu neublíži, len sa môže zviera tomuto priestoru vyhýbať. Vždy ale dbajte, aby domáce zviera malo možnosť odísť z chráneného priestoru, a nikdy nesmie byť tento typ odpudzovače použitý na zviera zatvorené v koterci.
Inštalácia zariadenia spočíva len v pripojení napájacej 9V batérie (bežný typ) a jeho umiestnení do priestoru určeného na ochranu. Prístroj ďalej pracuje automaticky a nie je nutné žiadne nastavovanie. V prípade požiadavky na vypnutie prístroja je potom možné využiť vypínač.
Rozsah účinnosti plašiča pri použití vo vonkajších priestoroch je až 20 metrov v uhle cca 120 stupňov. Ultrazvukový odpudzovač divých zvierat možno použiť v interiéri i exteriéri.

Deramax Odpudzovač – plašič vtákov Deramax-Bird 

Plašič vtáky nezabíja, ani neraní, iba vymedzuje priestor v ktorom by sa nemali pohybovať.
Generuje špecifické ultrazvukové signály, ktoré sú pre vtáky veľmi nepríjemné, takže po krátkom čase chránený priestor opúšťajú a hľadajú si nové útočisko mimo priestoru chráneného plašičom.
Generované ultrazvukové signály majú automatickú zmenu kmitočtu v danom rozsahu, aby si vtáky na signál nezvykli a súčasne aj automatickú zmenu výkonu (náhla zmena výkonu), ktorá prispieva k vyššej účinnosti tohto typu plašiča. Napájanie zabezpečuje stabilizovaný sieťový adaptér 230V/12V typ CN01, ktorý je potrebné priobjednať.

Deramax Odpudzovač – plašič psov, mačiek, divej zveri Deramax-Kitty 
Určený je na využitie ako odpudzovač – plašič mačiek, psov, divej zveri, líšok, zajacov, vydry.
Inštalácia odpudzovača – plašiča spočíva len v jeho umiestnení do priestoru určeného na ochranu a pripojenie napájacieho zdroja, inak pracuje úplne automaticky a nie je nutné žiadne nastavovanie. Rozsah účinnosti tohto odpudzovača – plašiča až 32 metrov v uhle cca 180 stupňov.

Deramax Ultrazvukový plašič – odpudzovač kún a hlodavcov Deramax-Profi 

Deramax-Profi slúži na ochranu priestoru pred hlodavcami a kunami. Je teda možné ho využiť ako odpudzovač – plašič myší, potkanov, krýs, kún a lasičiek.
Odpudzovač je napájaný sieťovým adaptérom 230V/12V, alebo akumulátorom 12V (nie je súčasťou balenia). V mieste kde nie je možné použiť napájanie 230V, je možné odpudzovač napájať z akumulátora 12V. Vzhľadom na vysoký výkon je odpudzovač vhodný aj pre ochranu rozsiahlych obytných priestorov, alebo na ochranu komerčných objektov ako sú sklady, dielne, kancelárie, výrobne potravín, kuchyne či reštaurácie. Ide o univerzálne zariadenie, ktoré je možné umiestniť ako do bytu, tak aj do predajní, skladov potravín a podobne.
Plašič pracuje v frekvenčnej oblasti, ktorá je pre človeka za hranicou počuteľnosti a bežne sa využíva aj v priestoroch s chovným vtáctvom a s domácimi zvieratami.
Výnimka: V priestore chránenom odpudzovačom Deramax-Profi nie je vhodné chovať škrečky, morčatá, laboratórne myši a potkany. Rozsah účinnosti odpudzovača je pri použití vo vnútorných priestoroch podľa členitosti priestoru až do 650 m². Ultrazvukový signál nepreniká stavebnými materiálmi. Pri použití vo vonkajších priestoroch je dosah až 28 m v uhle cca 180 stupňov. Možno ho použiť v interiéri i exteriéri.

Deramax – Dual – Odpudzovač krtkov a hryzcov 

Plašič krtka je ekologické zariadenie proti krtom, ktoré nemá negatívny vplyv na zdravie ľudí, ani domácich a hospodárskych zvierat. Produkuje zvuk a vibrácie na veľmi nízkej frekvencii, ktoré majú schopnosť dobre sa šíriť zeminou a je nepríjemný pre krtkov žijúcich v pôde. Odpudzovač teda rieši otázku ako proti krtkom aj v nočných hodinách. Krtko v záhrade, alebo trávniku je týmito vibráciami rušený a po čase opúšťa chránený priestor.
Obal tvorí plastová dóza s priemerom 10,7 cm. Ľudia ani domáce zvieratá nie sú zvukom odpudzovača-plašiča rušení, lebo nad zem sa dostane len veľmi malá časť zvuku. Má dosah cca 1200 m², kruh s priemerom 40 metrov (závisí od kvality pôdy). Plašič je vodotesný, nevyžaduje údržbu, iba raz za cca 6 až 12 mesiacov výmenu batérií (podľa typu batérií).
Prístroj je možné použiť aj ako odpudzovač – plašič hadov. Hady sú citlivé na vibrácie a prítomnosť tohto odpudzovača-plašiča im nesvedčí. Odpudzovač-plašič je napájaný pomocou 4 ks veľkých monočlánkov. Po uložení do pôdy sa nad zem dostane slabý zvukový signál, ktorý počujete, ak budete asi 1 meter od prístroja a pomocou ktorého ľahko zistíte, či je nutné vymeniť batérie, avšak ide o veľmi slabý zvyškový signál, ktorým nebudete na záhrade rušení. Do pôdy sa ukladá zvisle asi 15 cm hlboko, takže časť prístroja cca 5cm zostáva nad úrovňou terénu.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December