Predaj diviny zo slovenských lesov

Kategória: Články Dátum: Hit: 1256

Na Slovensku sa spustil predaj diviny zo slovenských lesov na základe spolupráce medzi štátnym podnikom Lesy SR a obchodným reťazcom Tesco Stores SR.

V ponuke obchodného reťazca nájdu zákazníci osem mrazených produktov – tri druhy diviačieho mäsa, štyri druhy jelenieho mäsa a danielie mäso.
Ponuka slovenskej diviny je aktuálne dostupná v hypermarketoch v Lamači, Petržalke a na Zlatých pieskoch. „Ponuku slovenskej diviny plánujeme v budúcnosti rozšíriť aj podľa záujmu našich zákazníkov,“ avizoval riaditeľ Tesco na Slovensku Martin Kuruc. 

Lesy SR prešli minulý rok organizačnou zmenou a reformou obchodnej politiky, vďaka ktorej už môžu stabilne a celoročne dodávať divinové mäso na pulty obchodov. Štátny podnik spracováva mäso pod stálym veterinárnym dohľadom v zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach. Technológia spracovania umožňuje vyrábať hlbokomrazenú zverinu s dvojročnou dobou minimálnej trvanlivosti.

„Garantujeme, že ide o kvalitné mäso z voľne žijúcej zveri z našich lesov, ktoré je nositeľom značky kvality druhého stupňa. V zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach sa spracováva najmä mäso z raticovej zveri, jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej,“ uviedol Ján Marhefka, generálny riaditeľ Lesov SR.
Dosiaľ divinu ponúkali na predaj vo svojich predajniach v Banskej Bystrici a v Topoľčiankach. Ročne vyprodukujú okolo 40 ton baleného divinového mäsa pre konečného spotrebiteľa.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December