Predaj diviny cez aplikáciu www.predajdiviny.sk

Kategória: Články Dátum: Hit: 18498

Slovenská poľovnícka komora spustila webovú aplikáciu www.predajdiviny.sk, cez ktorú poľovníci ponúkajú divinu – jeleniu a danieliu zver, srnčiu a diviačiu zver.

Divina z našich revírov by tak mala byť dostupná pre každého. Slovenskí poľovníci vďaka tejto aplikácii ponúkli občanom za 60 dní vyše 9 000 kilogramov diviny v koži.

Hlavná poľovnícka sezóna sa ešte len rozbieha a ponuky všetkých druhov raticovej zveri budú určite pribúdať. So stúpajúcim počtom ponúk stúpa aj počet registrovaných kupujúcich, ktorých je už viac ako 200. 

Aplikácia www.PredajDiviny.sk má dve hlavné funkcionality. Prvou je registrácia predajcu – používateľa poľovného revíru riadne zaregistrovaného na Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe s uvedením kontaktov. Už v tejto forme môže registrovaných predajcov kontaktovať ktokoľvek s cieľom kúpy diviny v koži. 

Druhou je reálne zadanie ponuky diviny v koži s uvedením dátumu ulovenia, ceny, váhy, odberného miesta, kontaktov a ďalších potrebných informácií.

Vďaka dotazníku o spokojnosti predajcov, ktorý spustili minulý týždeň, dostáva Slovenská poľovnícka komora informácie, že väčšine predajcov sa záujemcovia o kúpu diviny vďaka ich registrácii v aplikácii a uvedeným kontaktným údajom ozvú ešte skôr, ako používateľ poľovného revíru zadá reálnu ponuku na predaj.
Webová aplikácia od začiatku fungovania prešla viacerými zmenami – pribudli v nej inštruktážne videá ako si zver odrať, rozdeliť a vykostiť, sú tam video- a fotonávody receptov na prípravu diviny. Aplikácia má vlastnú facebookovú stránku, kde denne pribúda množstvo fanúšikov, preto sa ju snažia priebežne aktualizovať.

V uplynulej sezóne ulovili poľovníci v SR vyše 75-tisíc diviakov, a v tej tohtoročnej ich chcú zastreliť 100-tisíc. Regulácia populácie diviakov pomáha znižovať riziko prenosu afrického moru ošípaných, ktorý neúprosne atakuje chovy ošípaných a ohrozuje našu oslabenú sebestačnosť v produkcii bravčového mäsa. Tá je na Slovensku, žiaľ, už pod hranicou 40 percent.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December