Mobilný kurín pre sliepky

Kategória: Články Dátum: Hit: 5532

Spojením tepelne izolovanej búdy (alebo kurína) a kolies z prepravného vozíka vznikne mobilný kurín, ktorý možno veľmi ľahko premiestňovať.

Aké sú výhody?

Pojazdnosť: Kurín môžete premiestňovať podľa vašej ľubovôle. Na jar bližšie k lúke a viac na slnko, v sparnom lete zase do tieňa lesného porastu, po zbere na zeleninový záhon či na susedné pole po vykopaných zemiakoch. V zime možno mobilný kurník zaparkovať do stodoly, kde máte elektrinu na dosah a v prípade potreby sa sliepkam môže prikurovať.

Pestrá strava: Vďaka presnom majú sliepky neustály príjem čerstvej trávy. Za niekoľko týždňov či mesiacov sa na rovnaké miesto môže kurín opäť vrátiť. Počas tejto doby sa obnoví nielen tráva, ale sliepky tam opäť nájdu aj nejaké chrobáky či dážďovky.

Žiadny neporiadok: Vďaka pojazdnému kurínu nastane aj koniec zničenej záhrade trusom a sliepky nebudú ochudobnené ani o pobyt na čerstvom vzduchu. Aj okolo domu bude čisto a poriadok.

Mobilný kurín vychádza zo skúsenosti, že sliepky majú minimálne nároky na kŕmenie, ak si sami môžu niečo nájsť a vyhrabať. Na ochranu proti predátorom možno použiť prenosný elektrický ohradník alebo vodivú sieť pre hydinu.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December