Agrokomplex, poľovnícka a aj Národná výstava hospodárskych zvierat

Kategória: Články Dátum: Hit: 646

V poradí 47. ročník medzinárodnej výstavy Agrokomplex sa uskutoční od štvrtka 18. do nedele 21. augusta na Národnom výstavisku, š. p. v Nitre.

Po dvoch rokoch pandemických obmedzení, keď bola výstava zrušená (2020) alebo sa konala len menšia verzia – Tradície slovenského vidieka (2021), sa agrorezort vracia k plnohodnotnej výstave ako ju poznajú celé generácie poľnohospodárov, potravinárov a verných návštevníkov.

Počas štyroch výstavných dní uvidia návštevníci Agrokomplexu novinky z poľnohospodár­stva, potravinárstva, chovu hospodárskych zvierat, či trendy v technike. So svojimi exponátmi prichádza 208 vystavovateľov a 9 národných poľnohospodárskych a potravinárskych zväzov. Pre odbornú i širokú verejnosť sú pripravené workshopy, diskusie s odborníkmi, prednášky, odborné poradenstvo aj sprievodný kultúrny program.
Detailný program výstavy je zverejnený tu: https://agrokomplex.sk/agrokomplex/ 

Počas Agrokomplexu sa uskutoční aj 15. Národná výstava hospodárskych zvierat, v rámci ktorej sa predvedú jednotlivé chovateľské zväzy a združenia so šampiónmi vo svojich kategóriách. Súčasťou budú aj westernové predstavenia jazdy koní, záprahy, či vystúpenie koní z Národného žrebčína v Topoľčiankach.
Program podujatia je zverejnený tu: https://agrokomplex.sk/…ych-zvierat/

 V piatok 19. augusta sa o 13:00 hod. uskutoční 10. ročník Memoriálu docenta Egona Gyarmathyho – hodnotenie plemenných capkov, ocenenie víťaza, ocenenie významných osobností, ktoré sa zaslúžili o rozvoj chovu oviec a kôz na Slovensku.

Výnimočnou udalosťou tohtoročného Agrokomplexu bude Celoštátna poľovnícka výstava s medzinárodnou účasťou „Poľovníctvo a príroda 2022“, ktorá sa uskutočňuje raz za 5 rokov. Slovenská poľovnícka komora na nej prezentuje 1 200 trofejí, jej súčasťou sú súťaže vo varení, sprievodné prednášky a diskusie.
Celý program výstavy nájdete tu: https://agrokomplex.sk/…o-a-priroda/

Na výstave Agrokomplex bude mať svoj veľký predajný stánok aj spoločnosť VETIS, v ktorom odborníci radi privítajú všetkých návštevníkov, ktorí budú mať záujem o kúpu chovateľských, veterinárnych či jazdeckých potrieb, krmív i rôznych noviniek a budú sa chcieť poradiť.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December